A+ A A-

Bihać: Centralni mevlud Islamske zajednice uživo na BIR televiziji

SARAJEVO, 27. OKTOBRA (MINA) - Ovogodišnji centralni mevlud Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini biće održan u Gradskoj džamiji u Bihaću u četvrtak, 29. oktobra, s početkom u 18.30 sati.

Ovim mevludom biće obilježen i značajni jubilej za Islamsku zajednicu i naše društvo u cjelini -  50. godišnjica kontinuiranog izlaženja Islamskih informativnih novina (IIN) Preporod.

Mevlud će biti moguće pratiti u direktnom prijenosu na Televiziji BIR, kao i na društvenim mrežama na zvaničnim profilima medijskih platformi Media centra Islamske zajednice.

Mevlud će učiti naši najpoznatiji hafizi i učači: Mensur Malkić, Aziz Alili, Burhan Šaban, Hamza Lavić , Ahmed Hašić, Bilal Kovačević, Resul Alić, Naim Hamzabegović, Ibrahim Bilčević, Mustafa Isaković, Ahmed Alili, Jasir Kovačević i Adis Skalić.

Mevludski vazu-nasihat kazivat će reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Islamska zajednica je odlučna da sačuva zdravlje svojih džematlija, ali i tradiciju naših džemata, te svim vjernicima poručuje da zbog epidemiološke situacije na mevlud ne idu u džamiju, ali da mevlud prate u svojim domovima.

Organizatori centralne mevludske svečanosti su Rijaset Islamske zajednice i Media centar Islamske zajednice, uz domaćinstvo Muftijstva bihaćkog, dok program tehnički realizira BIR Televizija u saradnji sa Televizijom Bosne i Hercegovine. (kraj)

Bihać