A+ A A-

Državna zastava na nebu iznad Baščaršije

05

SARAJEVO, 1. MARTA (MINA) - U sklopu višednevne programske akcije "Zastave na prozore", koju povodom Dana nezavisnosti provodi Radio BIR, danas je iznad sarajevske Baščaršije tačno u podne podignuta zastava Bosne i Hercegovine.

Uz podnevski ezan s Gazi Husrev-begove džamije, Sarajlije koji sunčani praznični dan provode u šetnji, svjedočili su neobičnom prizoru. Zastava Bosne i Hercegovine pričvršćena za dron poletjela je s krova Gazi Husrev-begove biblioteke.

Iako ograničen vjetrovitim vremenom, ovaj performans privukao je pažnju na društvenim mrežama i reakciju oduševljenja brojnih građana u zemlji i dijaspori.

Zastava na nebu iznad Baščaršije dio je programske akcije Radija BIR "Zastave na prozore", koja je svojevrsni poziv koji je Radio BIR uputio svojoj publici, sa željom da u danima obilježavanja velikog praznika Bosne i Hercegovine njihovi slušaoci u domovini i dijaspori masovno istaknu državno obilježje.

Stotine fotografija s istaknutim državnim simbolima pristigle su u redakciju. Slušaoci Radija BIR iz svih krajeva zemlje i sa različitih kontinenata prihvatili su poziv i proslavili ovaj veliki državni praznik.

Specijalni program u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Radio BIR emituje jutros od 7.00 sati. (kraj)