A+ A A-

Adel Šabanović: Moja misija je da na hadžu dovim za žrtve genocida

ADEL ŠABANOVIĆ FOTO

MEKA, 9. JULI 2022. (MINA) - Adel Šabanović jedna je od preživjelih žrtava genocida u Srebrenici. Mjesec juli je posebno težak za Adela, ali na dolazak u Medinu i Meku u ovom mjesecu gleda kao na Božiju blagodat i ispunjenje životnog sna.

Iako je zadovoljan svojim boravkom na svetim mjestima, kako kaže, pomiješane su mu emocije.

„Mi se nalazimo u danima hadža i Bajrama. Nalazimo se i u mjesecu julu u kojem se održava dženaza u Potočarima. Allah je odredio da hadž bude u mjesecu julu i da ja dođem ove godine na hadž, da ponesem emanet dove, da proučim dovu za šehide Srebrenice, Podrinja, Istočne Bosne, Janje, Bijeljene, Semberije, Brčkog, Sarajeva, Viteza, Mostara, i svih drugih mjesta“, naglasio je on.  

Adel je zadovoljan organizacijom ovogodišnjeg hadža.

„Na lijepom smo mjestu. Naš boravak ovdje je velika blagodat. Hvala Allahu, dž.š., koji nam je omogućio da klanjamo u džamiji Božijeg poslanika, a.s., i u Haremi-šerifu te da gledamo u Kabu“, kazao je on.

Adel nam je ispričao kako su sredstva za njegov odlazak na hadž sakupljena prije dvije godine, ali da je morao čekati kraj pandemije.

„Molim Allaha, dž.š., da nagradi braću i sestre u organizaciji Hasene Balkans na čijem je čelu u Bosni i Hercegovini Edin Salković i, naravno, sa njim Enver Eminović i Anes Džunuzović. Tu je bila ekipa i druge braće i sestara iz Danske, također Hasene. Oni su skupili sredstva za moj odlazak na hadž“, naveo je on.

Adel je uputio i bajramsku četitku svim muslimanima u Bosni i Hercegovini. (kraj)