A+ A A-

Meka: Susret reisul-hudžadža i ambasadora Jusića

Ambasador Jusić Zamjenik reisul uleme

MEKKA, 9. JULI 2022. (MINA) - Prvog dana Kurban-bajrama u Mekki su se susreli ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić i zamjenik reisul-uleme Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i ovogodišnji reisul-hudžadž prof. dr. Enes-ef. Ljevaković.

Tokom sastanka razgovarali su o organizaciji hadža ove godine i saradnji saudijskih vlasti sa Uredom za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH.

„Veoma me je obradovala informacija da su hadžije bez velikih poteškoća obavile hadž. Rekli su mi da su saudijske vlasti bile na usluzi, da su bile jako kooperativne, da su pomagali našim hadžijama i da je do sada od obreda sve prošlo bez bilo kakvih većih poteškoća. Nadam se da će i preostalih dana situacija biti ista i da ćemo ove godine imati jedan od najbolje organiziranih hadževa“, kazao je ambasador Jusić.

Reisul-hudžaž je zahvalio ambasadoru na posjeti i brizi za bosanskohercegovačke hadžije i ažurnosti ambasade Bosne i Hercegovine u Saudijskij Arabiji na rješavanju diplomatsko-konzularnih pitanja vezanih za ovogodišnju organizaciju hadža.(kraj)