A+ A A-

Odgovor Rijaseta na pismo koje je politička stranka NiP objavila u medijima

Odgovor Rijaseta na pismo koje je politička stranka NiP objavila u medijima

SARAJEVO, 3. AUGUST 2022. (MINA) - Nikakvo pismo iz političke stranke Narod i Pravda (NiP) nije stiglo na adresu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i o sadržaju pisma smo saznali iz medija - saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi, Islamska zajednica je vrlo iznenađena, ne samo načinom, već i tonom pisma.

- Ovo nije način komunikacije. Ovako se ne zakazuju sastanci, a pogotovo se ovako ne komunicira s reisul-ulemom. Pismo, koje je objavljeno u javnosti doživljavamo kao pokušaj discipliniranja. U njemu se nama prijeti. Do sada je samo HDZ Dragana Čovića radio na ovakav način i imao ovakav odnos prema Islamskoj zajednici i reisul-ulemi - navodi se u saopćenju.

Stranka Narod i Pravda danas je na svojoj web-stranici objavila pismo u kojem traži sastanak s reisul-ulemom Husein-ef. Kavazovićem. U pismu iz ove stranke se vrhovni vjerski poglavar optužuje da podržava "jednog kandidata i jedan politički subjekat", te se traži sastanak, kako se "predmetna pitanja" ne bi postavljala "u javnom prostoru".

Završetak pisma je ono što je u Rijasetu Islamske zajednice u BiH shvaćeno kao prijetnja.

- Mi ovo razumijemo kao poruku da su oni - NiP - adresa na koju ćemo morati ići po svoje mišljenje. To se neće desiti! - aže se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. (kraj)