Logo

Saučešće reisul-uleme papi Franji i Katoličkoj crkvi u BiH povodom smrti pape Benedikta XVI

Saučešće reisul-uleme papi Franji i Katoličkoj crkvi u BiH povodom smrti pape Benedikta XVI

SARAJEVO, 31. DECEMBAR 2022. (MINA) - Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je saučešće papi Franji i Katoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini povodom smrti pape Benedikta XVI.

„Visoko cijenjeni i poštovani papa Franjo,

Želim Vama, svim katolicima u svijetu, a naročito našim komšijama iz Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini, uputiti najiskrenije izraze saučešća povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI. Njegovom smrću za sve njegove poštovaoce u svijetu nastupila je velika žalost, tako je i sa ljudima u Bosni i Hercegovini.

Odlaskom pape Benedikta XVI Katolička crkva je izgubila svoga viteza i autoriteta koji se nije libio otvoriti ni najteža pitanja u odnosima među ljudima vjere. Nadamo se da će njegova misao i njegova promišljanja o aktuelnim izazovima savremenog svijeta biti izazov teolozima i ljudima vjere kako bi nastavili tragati za autentičnom vjerom u vremenu u kojem živimo.

Još jednom, u moje lično ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini primite iskrene izraze sućuti. Svi smo mi Božiji i svi ćemo se Njemu vratiti“, navodi se u telgramu saučešća reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića. (kraj)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.