A+ A A-

Gradi se nova zgrada u kompleksu Behram-begove medrese u Tuzli

unnamed

SARAJEVO, 14. FEBRUAR 2023. (MINA) – Kompleks Behram-begove medrese (BBM) u Tuzli s početkom nove školske 2024. godine trebao bi dobiti i novi edukativno-poslovni objekat.

Kako je predviđeno projektnom dokumentacijom, Medresa će dobiti novih 1.605 metara kvadratnih.

Ova odgojno-obrazovna ustanove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u novoj zgradi dobit će prostore za iznajmljivanje, te za nastavne i vannastavne aktivnosti.

„Zgrada će sadržavati vakufske prostore za iznajmljivanje na prve dvije etaže, te edukativne prostore na drugoj i trećoj etaži. To će omogućiti i primanje na školovanje dodatnog broja učenika i bolju organizaciju nastave. U ovom prostoru su predviđeni kabineti, studio za hifz, kojem posvećujemo posebnu pažnju, kao i prostori za razne sekcije“, izjavio je za Agenciju MINA direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić.

Ukupna predviđena cijena projekta je 3.800.000 KM, a planirano je da gradnja počne krajem marta 2023. godine.

„Ovaj projekat je važan za Behram-begovu medresu. Dodatni vakufski prostori osigurali bi kvalitetnije funkcioniranje Medrese u budućnosti i potpomogli odgojno-nastavni proces. Upućujemo poziv svim prijateljima i vakifima Behram-begove medrese, i našoj vjerničkoj javnosti, te svima onima koji žele svojim doprinosom pomoći razvoj odgoja i obrazovanja u budućnosti, da uzmu učešće u ovom velikom dobru“, poručio je direktor Hatunić.

Podsjećamo, Behram-begova medresa u Tuzli je 12 godina zaredom najbolja srednja škola na području Tuzlanskog kantona. (kraj)