A+ A A-

Reisul-ulemu posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji

SARAJEVO, 19. SEPTEMBAR 2023. (MINA) - Reisul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji, predvođena predsjednikom Mešihata muftijom ljubljanskim mr. Nevzetom Porićem.

- Sretan sam kada vas vidim. Vaša misija je važna, hvala vam na posvećenosti našoj zajednici - kazao je između ostalog, u obraćanju gostima, reisul-ulema Kavazović.

Delegacija je reisul-ulemu informirala o aktivnostima koje se provode u Sloveniji, stanju u Zajednici, te o koracima koje poduzimaju na poboljšanju stanja i povećanju efikasnosti u radu.

Porić.JPG - Reisul-ulemu posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji
Muftija Porić: Posjeta reisul-ulemi i savjeti koje smo dobili su vjetar u leđa

- Drago nam je da smo danas posjetili reisul-ulemu. To je bio jedan prijatan razgovor, nismo došli sa problemima, nego smo došli da posjetimo reisul-ulemu ko našeg duhovnog vođu, da s njim razgovaramo. Predstavili smo mu naše aktivnosti, a i reisul-ulema je dao lijepe savjete našim imamima. Na neki način će to biti vjetar u leđa svima nama. Ovom prilikom smo i reisul-ulemu pozvali da naredne godine prisustvuje obilježavanju 30. godišnjice od osnivanja Mešihata - kazao je muftija Porić.

Reisul-ulema Kavazović je na kraju zahvalio muftiji Poriću i imamima na posjeti, te poželio uspjeh u daljem djelovanju. (kraj)